Friday, May 29, 2009

Gigi Oh Gigi..

Tinggal 5biji la.. sebiji dan sapedek.. haha..


Actually takde apa² pon yang aku nak update.. Mood tak berapa okay, takde apa pon yang menarik untuk ditulis instead of I'm having toothache.. Sakitnya Ya Rabbi.. Rasa nak penampar je orang² yang bising depan aku.. Sebenarnya dari 3hari lepas lagi dah sakit, tapi tak seteruk hari ni.. Balik solat Jumaat makin menjadi².. So disebabkan tak tahan sangat pukul 5.00 aku terus call member aku ajak pegi clinic.. Kali ni memang nekad nak cabut, walaupun sebelum ni aku sayang sangat nak cabut.. Sebab apa? Sebab aku tak nak belum lagi kawen, gigi dah kurang.. hahaha.. Tapi disebabkan sakit bapak tak ingat, kali ni aku nekad..
5.35... Member aku sampai, aku ingat naik kereta, skali die datang naik Nouvo daaa.. Nak tak nak, aku capai helmet lompat naik jugak.. Bukan apa, sakit gigi punya pasal mood nak drive pon takde.. Lagipon aku takut nanti baran datang habis semua kereta aku langgar.. haha..
5.45... Kami sampai Kamunting, tengok langit dah gelap.. Belah Taiping? lagi jangan cerita la.. Nama pon Rain City, dah nampak putih je.. Tapi disebabkan keazaman aku nak cabut jugak gigi yang sakit ni dan keazaman kawan aku yang ikhlas hati tolong aku tu.. Kami redah jugak.. Tapi Alhamdulillah hujan sekerat jalan (kalau istilah Geografi, dia panggil hujan perenggan) dan tak berapa lebat.. Kami pon dengan keazaman yang jitu menuju destinasi - Klinik Pergigian Ng.. Sekali sampai² tengok dah tutup.. Pusing punya pusing cari clinic lain.. Pon same tutup... Yela, by the time aku sampai tu pon jam dah dekat pukul 6.. Working hours sampai pukul 5 je klinik gigi kat Taiping ni...
Kesudahannya, aku singgah kedai Tabib Cina.. Aku beli ubat kat situ.. Sebiji RM2, aku beli 6 biji... Konklusi, gigi tak cabut² jugak.. Esok?? Esok lagi la tak boleh.. Cousin aku ajak ke Penang jalan²... Sakit gigi pon sakit la, jalan² punye pasal tahan jela.. Lagipon, ubat Sensei Cina yang aku beli tu agak berkesan jugak.. Kalau sakit, makan sudehhh... hahahaha...

5 comments:

SwapNAVY said...

gigi ko kuning 2 pasal ko sakit gg..tapi ko kene guna colgate taw..tak pun sendoydne x baik punyer..tag line dier..

Jrry said...

haha.. mane kuneng.. gigi aku gold maa.. 24carat lagi weii.. haha..

maisyirah said...

hi jrry.. by the time i reached yr blog ni sure sakit gigi dah baik kan dik..? kalau belum, jangan dekat dengan orang yg suka bergendang.. takut orang tu terkena penampar jepun.. hehehe.. Anyway, both of us are newbie.. nanti ajar la tang2 mana yang kakak tak berapa nak pandai tu ye.. ciao!

SwapNAVY said...

wakakakakakakakakaka..okay lah yang penting gigi anda sihat dan kuat..

Jrry said...

maisyirah - yup sis.. da okay sket.. but sengal tu still ade.. :) okay2.. kalau akak rase nak tanye nanti juz hit me a question k.. :)